Why - How - What

 

Wat beweegt ons nou tot onze dienstverlening en hoe doen we dat?
In dit stuk leggen we je uit waar wij in geloven, wat wij daarmee mogelijk proberen te maken en hoe we dat doen. In een notendopje: Wij ondersteunen 'ondernemerschap, leiderschap en management' in organisaties.

Why?

Waarom doen wij wat wij doen? Willen we er winst mee maken? Ja uiteraard! Maar we geloven niet dat winst alleen maar geldelijk is. We willen bedrijven nog beter maken en hiermee bijdragen aan de maatschappij waar we allen onderdeel van zijn en in leven.

Door middel van coaching, begeleiding, en advisering hopen we ondernemingen te verbeteren, te laten groeien en vooral te laten excellereren.

Daarbij is het belangrijk dat zowel profit als people en planet in ogenschouw worden genomen. Te vaak zien we nog dat bedrijven zich volledig focussen op winstbejag en zijn of haar medewerkers niet naar waarde behandelt. Dit levert niet alleen in het bedrijf stress op maar ook in de directe maatschappelijke omgeving van de medewerkers. Wat je op je werk bereikt en meemaakt neem je mee naar huis zowel in de positieve als in de negatieve zin. Door groter te denken, ons continu te ontwikkelen en samen te werken met de mensen om ons heen proberen we hieraan bij te dragen en bij te dragen aan de maatschappelijke vicieuze cirkel van positieve energie. Natuurlijk zijn we eigenwijs. We willen namelijk een echte impact hebben en vinden het dan ook een uitdaging om steeds groter te denken en het continu beter te doen voor onze opdrachtgevers.

Hoe geweldig is het als een bedrijf een gezonde winst maakt met blije medewerkers, tevreden klanten en een trotse omgeving? En wat een positieve impact maakt dit op onze samenleving.
Dit willen we co-creëren en daarbij beperken we ons niet tot sectoren, landsgrenzen of theorieën.


How?

Hartstikke leuk natuurlijk dat wij hierin in geloven maar wat heb ik aan AndreiWesterink.nl?

We zullen je niet vertellen welke nichemarkt je moet betreden. Ook zullen we je niet vertellen dat een bepaald model je meteen zoveel euro bespaart. Wat dan wel? Wij beloven dat als je met ons werkt dat je al gauw in je bedrijf zult merken dat je geldelijke kosten vervangen zullen worden door inspanningskosten. Door te kijken hoe je je medewerkers echt kunt belonen voor de doelen die de organisatie voor ogen heeft, zul je merken dat je verloop terugloopt, je betere medewerkers selecteert en mindere spanning in je organisatie hebt. En dat medewerkers inclusief de eindbaas zullen blijven excelleren.

Wat ik je kan beloven is dat ik in de samenwerking altijd open minded ben en dat outside the box mijn comfortzone is.

Daarnaast geloven we dat vier ogen meer zien dan twee. Door als klankbord en of coach op te treden kunnen we je behouden voor fouten en helpen sneller te innoveren. We geloven dan ook niet in kant en klare oplossingen maar in co-creatie waarbij door een organisch proces de juiste beslissingen worden genomen.

Creëren doe je dan ook niet in één keer.  Creëren doe je in drie keer: Bedenken, uitvoeren, en implementeren. Juist deze laatste stap wordt vaak onderschat en heeft tijd en geduld nodig.

Naast dat we onze opdrachtgevers verder helpen, kijken we ook naar hoe we kennis kunnen verspreiden. Door kennis te delen en te verspreiden hopen we anderen te helpen om hun omgeving te verbeteren. Daarnaast leren wij zelf ook ongelooflijk veel van het delen van kennis, want we geloven in het adagium 'wat je geeft, krijg je terug'. Daarom hebben wij sinds kort de AiCompany toegevoegd aan onze werkwijze.
 

What?

Niet iedereen heeft hetzelfde nodig en niet iedereen is bij hetzelfde gebaat. Daarom is onze dienstverlening op maat voor de desbetreffende onderneming. Hierin hebben we een aantal diensten die we aanbieden en aanpassen aan de hand van een vraagstuk.

Mijn specialiteiten zijn vooral:


Veranderingen en ontwikkelingen creëer je niet in één nacht en daarom werken we dan ook vaak een langere periode voor een organisatie. Op basis van een samenwerkingsovereenkomst werken we een afgesproken periode met een organisatie om de doelen te realiseren waar de organisatie behoefte aan heeft. Naast het volledige traject staan we in die periode ook altijd beschikbaar voor andere vragen of ontwikkelingen die een organisatie uitdagen. We gaan daarbij uit van een resultaatverplichting d.w.z. dat we een van tevoren bepaald resultaat willen behalen 'no matter what' en niet vanuit een inspanningsverplichting op basis van uren.

Is er behoefte aan meer? Dan is het natuurlijk ook mogelijk dat we een aantal workshops organiseren waarin we de organisatie bekend maken met een onderwerp en zo uitgebreider een verandering in werking kunnen zetten. Stel bijvoorbeeld dat in je organisatie er behoefte is aan een betere ontwikkeling van ondernemerschap, leiderschap en management. In een eerste sessie maken we iedereen bekend met het concept. In de tweede sessie gaan we kijken hoe mensen zich dat meer eigen kunnen maken binnen de organisatie. Tenslotte kunnen we kijken naar hoe dit ook uitgevoerd kan worden richting de klant, want ook die moet 'gemanaged' worden.


Welkom

Wil je een keer met ons praten over een onderwerp of vraag waar je tegen aan loopt? Laat het ons weten of maak een afspraak en kom langs bij ons kantoor in Landuis Veenwijk in Oudeschoot, vlak bij Heerenveen.


Andrei