Geselecteerde filter: Artikel

Leiderschapscrisis in de Alpen

07-10-2016

Er is veel ophef geweest rond Alpe d'HuZes en met name over de exorbitante declaraties van oprichter Coen van Veenendaal. In mindere mate over het feit dat tot nu toe maar weinig geld besteed is aan daadwerkelijk onderzoek naar kanker. Termen als 'anti-strijkstok beleid', 'management fees' en 'reiskosten declaraties' vlogen ons om de oren en zoals wij Nederlanders zijn, hebben we er allemaal een mening over. 

Lees meer

Onderzoek: Gemotiveerde medewerkers werken dubbel zo hard

05-09-2016

Gemotiveerd personeel werkt voor twee. Gedreven medewerkers vormen een van de grootste drijvende krachten achter bedrijfsgroei waar ondernemers zelf invloed op hebben, zo blijkt uit onderzoek dat Het Financieele Dagblad liet doen. 

Lees meer

DiSC Test

02-09-2016

In 1928 heeft psycholoog William Marston het boek “Emotions of Normal People” uitgebrach. Marston gaat uit van het standpunt dat mensen hun emoties uiten met gedrag door middel van vier gedragstypes. Deze vier gedragstypes zijn: Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus (DISC)

Lees meer

Klant is geen koning?!

02-09-2016

Ja, u leest het goed! Het adagium 'De klant is koning'is echt niet meer van deze tijd.

Het impliceert een hiërarchische verhouding en daar geloof ik niet in, althans hiërarchie brengt nou niet bepaald het beste in de mens naar boven.

In dit artikel leg ik uit waarom hiërarchie niet goed is voor de klant.

Lees meer

TED - 'Ideas worth spreading'

02-09-2016
Tegenwoordig is TED een van de meest bekende inspiratiebronnen op internet. Veel van de TED talks zijn door de jaren heen mede door Youtube bekend geworden bij een groot publiek. Ik heb een paar leuke geselecteerd en het programma 2016 bijgevoegd.
 
Veel inspirerend kijkplezier gewenst!
 
Lees meer

TED : 7 talks on how to love work again

01-08-2016

Maybe a huge project just landed on your desk. Or you’re feeling like your co-workers don’t appreciate you. Whatever has you down, these talks offer the deep breath you need...

Lees meer